Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Eindelijk weer winst voor GA Eagles in De Adelaarshorst

GA Eagles dat de laatste vijf wedstrijden geen winst wist te boeken moest het vanavond opnemen in de eigen Adelaarshorst en de tegenstander was RKC Waalwijk. René Hake moest dat wel doen met een gehavende ploeg maar dat deerde de mannen niet want na ruim 90 minuten stond er een 1-0 eindstand op het scorebord. Ondanks de terugkeer van Jakob Breum moest de trainer van Go Ahead Eagles ook in aanloop naar het duel met de nummer zestien van de Eredivisie puzzelen. René Hake kon vanavond geen beroep doen op de geblesseerden Mats Deijl,  Jamal Amofa en Bobby Adekanye. Victor Edvardsen was eveneens niet van de partij, maar dat was vanwege een heuglijke reden. De spits werd deze week vader. Daardoor stonden Søren Tengstedt, Luca Everink en Finn Stokkers aan de aftrap. Voor nieuwkomer Søren Tengstedt (vanaf rechts) en Luca Everink waren het de eerste basisplaatsen.

 

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat De Adelaarhorst te boek stond als onneembaar fort want de bespeler van het complex bleef bijna een jaar ongeslagen in Deventer. FC Twente maakte daar in december 2023 een einde aan en daarna ging het een stuk minder met de Eagles. In de laatste vijf wedstrijden waren er drie nederlagen en twee gelijke spelen dus het werd tijd om dat weer in positieve zin om te draaien.

De 1-0 overwinning op RKC Waalwijk kwam zaterdagavond grotendeels tot stand door een opleving van Søren Tengstedt en Jakob Breum. De Deense coproductie bleek voldoende voor de 1-0 en de vijfde stek - in ieder geval voor één nacht - in de Eredivisie. Als Ajax morgen wint van FC Utrecht gaan die weer over GA Eagles heen naar plek vijf. Maar het is toch geweldig dat men nu boven de recordkampioen van Nederland staan.

Bij rust stond het vanavond nog 0-0 en dat man eigenlijk een wonder heten want er waren kansen genoeg om tot scoren te komen. Zo leek Willum Willumsson Go Ahead Eagles na tien minuten op voorsprong te zetten. De paal voorkwam een treffer. Aan de andere kant dwarsboomde de lat de snode plannen van RKC-spits David Min.

De grootste kansen waren voor Go Ahead Eagles, alleen stuitte het keer op keer op Etienne Vaessen. De Waalwijkse doelman belemmerde Willum Willumsson, Bas Kuipers en Jakob Breum het scoren. Laatstgenoemde bekleedde de linkervleugel van de Deventenaren. Vorig week tegen FC Twente speelde middenvelder Evert Linthorst daar maar dat was geen succes.

Voor de rust was Søren Tengstedt nog wat ongelukkig, maar met een uur op de klok liet de Deen zien waarom technisch manager Paul Bosvelt hem in de winterse transferwindow naar Go Ahead Eagles heeft gehaald.

In de uitwedstrijd bij SC Heerenveen kregen de meegereisde supporters uit Deventer al een glimp te zien van de verfijnde linkerpoot van Søren Tengstedt. Tegen RKC maakte ook het grote publiek kennis met de technicus, ditmaal in de vorm van een ragfijne assist. Met een lepe pass ontmantelde Søren Tengstedt de volledig Waalwijkse defensie en zette hij Jakob Breum vrij voor Etienne Vaessen: 1-0.

RKC drong in de slotfase nog aan en kreeg kansen via Chris Lokesa en David Min, maar Jeffrey de Lange hield zijn doel schoon waardoor Go Ahead Eagles de thuiszege waar het al maanden naar snakte over de streep trok.

 

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Luca Everink (Pim Saathof), Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers, Enric Llansana, Willum Willumsson, Evert Linthorst, Søren Tengstedt (Thibo Baeten), Finn Stokkers (Dean James), Jakob Breum (Oliver Edvardsen)

RKC Waalwijk:Etienne Vaessen, Julian Lelieveld (Jurien Gaari), Shawn Adewoye, Dario van den Buijs, Aaron Meijers (Ilias Takidine), Godfried Roemeratoe, Yassin Oukili, Denilho Cleonisse (Filip Stevanović), Reuven Niemeijer (Michiel Kramer), Chris Lokesa (Zakaria Bakkali), David Min

Scheidsrechter: Pol van Boekel

Gele kaart RKC Waalwijk: Julian Lelieveld