Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles boekt eerste uitoverwinning in Waalwijk

Twee punten was de schamele oogst wat GA Eagles in uitwedstrijden had gehaald dit seizoen en de overige 16 punten die de ploeg heeft werden allemaal dus in De Adelaarshorst behaald. Nu moest de ploeg van René Hake naar Waalwijk waar in het Mandemakers stadion de nummer 15 van de ranglijst RKC Waalwijk wacht.

De thuisploeg uit Waalwijk begint goed aan de wedstrijd en nemen het initiatief en in de 8e minuut krijgt het de eerste kans. Uit een corner kopt Jurriën Gaari de bal net voorlangs en een minuut of vijf later mag de thuisploeg een vrije trap nemen net buiten de zestien meter. Dario van den Buijs neemt de bal en via de onderkant van de lat stuit de bal weer het veld in. Daar komt GA Eagls tot twee keer toe goed weg. Michiel Kramer kopt een paar minuten later de bal net over de goal van Jeffrey de Lange. In de 25ste minuut raakt de thuisploeg wederom de lat als Denilho Cleonisse zijn schot op de lat uiteenspat. Na precies een half uur spelen komt GA Eagles voor de eerste keer voor de goal van Etienne Vaessen en het is direct raak. Willum Willumsson vind het net, 0-1.

Een minuut of vier na de Deventer goal is het Jeffrey de Lange die goed staat op een shot van Chris Lokesa.

RKC Waalwijk begint ook de tweede helft beter aan de wedstrijd en krijgt via Michiel Kramer en Denilho Cleonisse mogelijkheden. Ook in deze tweede helft laat GA Eagles niet veel zien. Zo komt Victor Edvardsen net te kort na een voorzet van Mats Deijl om dreigend te worden maar verder is het armoe toef, toch staat de ploeg nog steeds voor. In de 70ste minuut schreeuwt alles en iedereen van RKC om een strafschop als Yassin Oukili naar het gras gaat maar scheidsrechter Jeroen Manschot wil van niets weten en dat blijkt terecht.

Hoe verder de tweede helft vordert des te minder wordt ook het gevaar van Waalwijkse kant en valt er voor het publiek niet veel te genieten.

Vijf minuten extra tijd komt er dan bij en die moet GA Eagles nog overleven en in de 2e minuut van die extra tijd is het Jakon Breum die na voorbereidende werk van Willem Willumsson de bal net naast de goal schiet. Wat RKC ook probeert de Eagles defensie kraakt niet en zo pakt de ploeg van René Hake de eerste overwinning op vreemde bodem dit seizoen. Sinds 18 maart wordt er een uitwedstrijd gewonnen en men verstevigd dus de 5e plaats in de stand.

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen, Julian Lelieveld, Jurien Gaari, Dario van den Buijs, Aaron Meijers, Godfried Roemeratoe (Reuven Niemeijer), Chris Lokesa (David Min) , Yassin Oukili, Denilho Cleonisse (Zakaria Bakkali), Michiel Kramer, Filip Stevanović (Richonel Margaret)

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst, Phillipe Rommens, Bobby Adekanye (Jakob Breum) , Willum Willumsson, Oliver Edvardsen (Gerrit Nauber) , Victor Edvardsen (Sylla Sow)

Scheidsrechter: Jeroen Manschot

Gele kaart(en) RKC Waalwijk: Aaron Meijers