Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles contracteert Mathis Suray

GA Eagles maakt zojuist bekend dat men Mathis Suray heeft aangetrokken. De 22 jarige Mathis Suray komt over van FC Dordrecht waarvoor hij afgelopen maandag nog scoorde in de play-off wedstrijd tegen FC Emmen. Hij tekende in Deventer een contract dat hem tot de zomer van 2027 bindt aan de Eagles, met nog een optiejaar.
 

Screenshot_20240516_114752_Instagram

Mathis Suray genoot zijn voetbalopleiding in België. Hij begon met voetballen in Royal Charleroi Sporting Club en speelde vervolgens negen seizoenen bij Anderlecht. In 2020 stak Suray de grens over en belandde hij bij FC Dordrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Daar maakte de Franstalige zijn debuut als profvoetballer.  “FC Dordrecht gaf mij de mogelijkheid om in een eerste elftal te spelen. Dat wilde ik graag. Bij Anderlecht was dat op dat moment niet mogelijk, terwijl ik juist het gevoel had dat ik in het eerste elftal minuten moest maken om mezelf te blijven ontwikkelen. Toen FC Dordrecht in 2020 concreet werd heb ik daarom die stap gemaakt”, aldus de middenvelder. Afgelopen januari verlengde Suray zijn contract nog bij De Schapekoppen. Suray: “Daar sprak vertrouwen uit. FC Dordrecht kent mij goed, ik ben bezig aan mijn vierde seizoen en mijn periode bij Dordrecht wil ik graag goed afsluiten in de play-offs.”
 

Screenshot_20240516_114802_Instagram

Voor Suray is De Adelaarshorst geen compleet onbekend terrein. Hij speelde er in maart 2021 al eens een wedstrijd met FC Dordrecht. In de coronaperiode: het seizoen waarin Go Ahead Eagles promoveerde van de Keuken Kampioen Divisie naar de Eredivisie. Afgelopen maart keerde Suray opnieuw terug naar de Vetkampstraat om vanaf de tribune de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Excelsior (3-0 zege) te aanschouwen. “In die wedstrijd zag ik hoe bijzonder het kan zijn om in De Adelaarshorst te mogen voetballen. Eén van de redenen om voor Go Ahead Eagles te kiezen is vanwege de ambiance en de atmosfeer in het stadion. Dat wil je meemaken als je thuiswedstrijden speelt”, zegt hij. Suray heeft de afgelopen periode ook wat advies kunnen winnen bij zijn ploeggenoot Luca Plogmann, die momenteel namens Go Ahead Eagles op huurbasis actief is aan de Krommedijk. “Die heb ik daar wel even over gesproken ja, haha. Luca is erg positief over de club. Hij vertelde me dat het een familieclub is en dat de sfeer geweldig is. Dat merkte ik dus ook al tegen Excelsior.”
 

Screenshot_20240516_114743_Instagram

Suray heeft een verbintenis getekend tot en met 2027 met een extra optiejaar. Met Go Ahead Eagles speelt hij komend seizoen in de Eredivisie. Een droom die de Belg al langer heeft. “Ik wil graag de stap naar de Eredivisie maken en met Go Ahead Eagles speel ik komend seizoen op het hoogste niveau. Het vertrouwen dat ik van de directie en coach René Hake kreeg tijdens onze gesprekken deed me gelijk al goed. Ze hebben mij duidelijk laten zien wat ze van me willen en hebben er veel moeite in gestoken om dit te realiseren.”
 

Screenshot_20240516_114731_Instagram

Technisch manager Paul Bosvelt: “Mathis heeft zich enorm in de etalage gezet dit seizoen in de Keuken Kampioen Divisie en we waren er als club snel bij met onze interesse in hem. Mathis is een professionele en gedreven speler met de bereidheid om afstanden op het veld te overbruggen. Daarnaast heeft hij zowel voetballend als scorend vermogen.”

Fotografie: Erik Pasman