Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles kan niet winnen van Feyenoord

GA Eagles - Feyenoord

GA Eagles ontvangt op de eigen Adelaarshorst regerend landskampioen Feyenoord. De Rotterdammers moeten vanavond winnen want dan kunnen ze PSV vandaag van de landstitel afhouden want de ploeg uit Eindhoven rolde SC Heerenveen met maar liefst 0-8 op. De Deventenaren willen uiteraard ook winnen want zij doen nog mee voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal. De ploeg van René Hake heeft in ieder geval Phillipe Rommens weer terug na een blessure.

De wedstrijd gaat in het eerste kwartier aardig gelijk op en de thuisploeg doet niets onder voor de bekerwinnaar van de vorige weekend. Grote kansen zijn er nog niet te noteren alleen in de 21ste minuut roept iedereen van GA Eagles om een strafschop als Bas Kuipers de bal voor geeft en de bal via het been van Germot Trauner op de arm van de Feyenoorder komt maar de regel is dat de bal via het eigen lichaam op de arm komt is het geen strafschop. Dus de thuisploeg krijgt geen strafschop. In de 25ste minuut heeft GA Eagles pech als een aanval van Feyenoord over links via Lutsharel Geertruida met een hakje bij de inkomende Luka Ivanušec komt en die kan in de zestin uithalen en via de lat en de rug van Jeffrey de Lange gaat de bal in de goal dus de GA doelman krijgt een eigen doelpunt op zijn naam, 0-1. Iedereen bij GA Eagles is dan boos want in de aanval van hun, voor de goal, is het Gernot Trauner die hands lijkt te maken in zijn eigen zestien meter maar nadat de VAR heeft gekeken is het geen hands en geen strafschop terwijl het duidelijk hands was. Zo wordt een topclub alweer geholpen. Een minuut later kan Bobby Adekanye vrij uithalen vanaf de rechterkant, maar zijn schot wordt nog maar nét geblokt.

GA Eagles gaat niet bij de pakken neer zitten en trekt veelvuldig ten aanval op jacht naar de gelijkmaker. Zo neemt Oliver Edvardsen een voorzet vanaf rechts knap aan en schiet uit de draai. De Noor ziet zijn schot gekraakt worden door de Feyenoord-defensie.

In de 33ste minuut een aanval van Feyenoord via de rechterkant en de bal komt via Quinten Timber en Lutsharel Geertruida bij Luka Ivanušec en die knalt nu wel de 0-2 binnen en hij krijgt de goal nu wel op naam. Een paar minuten voor rust een onderschepping van Evert Linthorst zet Willum Willumsson in stelling om uit te halen. De lange middenvelder mikt goed, maar zijn schot mist kracht. Net op het moment dat de klok 45 minuten aangeeft gaat Bobby Adekanye op rechts voorbij zijn tegenstander en de bal prima voorgeeft en Oliver Valaker Edvardsen komt dan prima voor zijn tegenstander ,Geertruida, en kopt de 2-1 binnen. Met deze stand gaan beide ploegen dan rusten.

GA Eagles gaat fel van start in de tweede helft en gaat op jacht naar de gelijkmaker. Op het middenveld weet Go Ahead Eagles de bal te veroveren waardoor Willum Thor Willumsson richting het vijandige doel kan. De IJslander schiet prima, maar niet venijnig genoeg en daardoor kan Justin Bijlow pakken. Een minuut of vier later krijgt Ayase Ueda de bal voor de voeten en schiet maar ook dat schot is te slap en zodoende kan Jeffrey de Lange pakken. De goalie moet daarna nog twee keer redding brengen op inzetten van de Japanner in Rotterdamse dienst.

In de 64sten minuut komt een afvallende bal voor de voeten van Bobby Adekanye. De buitenspeler legt aan en schiet met links; zijn inzet gaat over. Langzaam aan neemt de thuisploeg het heft weer in handen en zon gaat het heen en weer deze wedstrijd. Vijf minuten later komt Feyenoord dan toch op 1-3 als Calvin Stengs met de buitenkant van de schoen een prima pass geeft op Ayase Ueda en die tikt de bal via de voeten van Jeffrey de Lange in de goal. Een mooie Eagles-aanval eindigt rond de penaltystip bij Willeum Thor Willumsson, die net genoeg gehinderd wordt om tot een schot te komen. In de nastoot schiet Bobby Adekanye iets te wild over. Een goede aanval eindigt op het hoofd van Gerrit Nauber, maar de Duitser ziet zijn kopbal net geblokt worden. In de 87ste minuut moet Justin Bijlow redding brengen op een schot van Jakob Breum en dat deed de goalie.

Dan blijft het bij de 1-3 en moeten ze in Eindhoven nog even wachten op het kampioensfeest en GA Eagles blijft op plaats acht staan maar kan voorbij gestreefd worden door Sparta Rotterdam want dat heeft twee punten achterstand. Sparta treft zondag in eigen huis FC Volendam

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber (Finn Stokkers), Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst, Willem Thor Willumsson, Phillipe Rommens (Enric Llansana), Bobby Adekanye (Søren Tengstedt), Thibo Baeten (Victor Edvardsen), Oliver Valaker Edvardsen (Jakob Breum)

Feyenoord: Justin Bijlow, Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Gernot Trauner (Bart Nieuwkoop), Dávid Hancko, Antoni Milambo (Calvin Stengs), Ramiz Zerrouki, Quinten Timber, Yankuba Minteh ( Thomas van den Belt), Ayase Ueda (Ondrej Lingr), Luka Ivanušec (Alireza Jahanbakhsh)

Scheidsrechter: Erwin Blank