Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles komt niet verder dan 1-1 tegen Almere City

GA Eagles - Almere City

GA Eagles trof op de zondagmiddag in eigen stadion promovendus Almere City. De mannen van René Hake hadden geen al te beste dag want aan het einde van de 90+ plus minuten stond er 1-1 op het scorebord.

Søren Tengstedt kreeg voor het eerst een basisplaats toebedeeld van trainer René Hake, die een aanvallende formatie op papier had gezet tegen Almere. Naast Tengstedt moesten Willum Willumsson, Oliver Edvardsen, Bobby Adekanye en Thibo Baeten voor de offensieve impulsen zorgen.
Al na tien minuten kon De Adelaarshorst op de banken. Na voorbereidend werk van Adekanye werd een schot van Tengstedt nog gepareerd door doelman Samuel Radlinger, maar laatstgenoemde had geen antwoord op de rebound van Edvardsen. De Noor schoof beheerst de 1-0 in de hoek en tekende zo voor zijn zesde van het seizoen.Na een goede openingsfase van de thuisploeg veranderde het spelbeeld en was het de ploeg uit Almere dat het heft in handen nam. De eerste waarschuwing kwam van Thomas Robinet, die vanuit een hoekschop de bal op de paal kopte. Even later was het wel prijs voor de Franse spits. In de lucht liet Jamal Amofa zich verschalken en zo kon de Fransman de gelijkmaker binnen knikken, 1-1.Voetballend kon Go Ahead Eagles in de loop van de eerste helft weinig tegenstand bieden aan de promovendus. De kopsterke Thomas Robinet kon opnieuw met zijn hoofd voor gevaar zorgen even later was het Adi Nalic die in kansrijke positie rakelings over het doel van Jeffrey de Lange schoot.Na rust gingen de bezoekers door met waar ze voor rust gebleven waren. Thomas Robinet kreeg andermaal een goede kans om Almere City op voorsprong te zetten. Met een heerlijke aanname schonk de aanvalsleider zichzelf de mogelijkheid op de 1-2, maar de inzet van de Fransman trof vervolgens geen doel. René Hake greep halverwege de tweede helft in en bracht Finn Stokkers en Jacob Breum in het veld om meer grip op meer grip de de wedstrijd te krijgen. De thuisploeg kwam in het vervolg vaker in de doelmond van Almere, maar aan de overkant moest De Lange twintig minuten voor tijd handelend optreden op een poging van Yoann Cathline.

Een kwartier voor tijd ging Breum naar de grond in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Bas Nijhuis was gedecideerd en gaf de Deense invaller geel voor een schwalbe. De VAR was het daar niet mee eens en riep Nijhuis naar het scherm. De arbiter van dienst bleef echter bij zijn beslissing om geen strafschop te geven. Daar was men in Deventer niet blij mee en ook coach René Hake vond het een belachelijke beslissing, vooral om de gele kaart te laten staan.
Zo bleef het op De Adelaarshorst 1-1.

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers, Willum Thor Willumsson, Xander Blomme, Bobby Adekanye, Søren Tensgedt (Jakob Breum), Oliver Valaker Edvardsen (Victor Kaj Edvardsen), Thibo Baeten (Finn Stokkers)

Almere City: Samuel Sahin-Radlinger, Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Sherel Floranus (Milan Corryn), Peer Koopmeiners, Hamdi Ajukobi, Jochem Ritmeester van de Kamp (Faiz Mattoir), Álvaro Peña (Stije Resink), Adi Nalić (Rajiv van la Parra), Thomas Robinet, Yoann Cathline

Scheidsrechter: Bas Nijhuis

Gele kaart(en) GA Eagles: Bobby Adekanye, Jakob Breum, Jeffrey de Lange

Gele kaart(en) Almere City: Sherel Floranus