Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

GA Eagles wint in Heerenveen

Heerenveen - Eagles

Zes wedstrijden op rij is GA Eagles ongeslagen en dan moet men naar SC Heerenveen. De ploeg die de vorige week won van Ajax. Natuurlijk jagen de mannen van René Hake op het clubrecord want die wil men graag verbeteren.

Trainer René Hake moest improviseren in Heerenveen en trad met maar liefst vier wijzigingen aan ten opzichte van vorige week in de IJsselderby tegen PEC Zwolle. Gerrit Nauber verving de geblesseerde Jamal Amofa, Enric Llansana werd geposteerd op het middenveld, Thibo Baeten kreeg een basisplek toebedeeld en Finn Stokkers stond verrassend in de punt van de aanval ten faveure van Victor Edvardsen.

Opnieuw was het gemis van de spelbepalers Phillipe Rommens en Willum Willumsson uiteraard voelbaar. Rommens is nog steeds geblesseerd en Willumsson is geschorst.
SC Heerenveen was in de eerste helft de bovenliggende partij en kreeg goede mogelijkheden. Kansen van Osame Sahraoui en Pelle van Amersfoort werden echter niet benut. Tot echt hele grote kansen kwam de thuisploeg dan verder ook niet in de eerste helft. Mats Deijl kreeg nog een schietkans maar het schot smoorde in een wout van benen maar dit was wel de enigste wapenfeit van GA Eagls in de eerste helft.
René Hake wisselde in de rust en bracht Jakob Breum binnen de lijnen en Oliver Edvartsen moest in de kleedkamer achter blijven. De trainer van GA Eages zou hier geen spijt van krijgen want na een minuut of 10 in die tweede helft reageerde hij heel attent als een vrije trap van Mats Deijl op de paal beland en hij in de rebound de 0-1 binnenschiet. SC Heerenveen kwam er in de tweede helft niet aan te pas en het was de ploeg uit Deventer die de lakens uitdeelde.

Na een knappe individuele actie van Bobby Adekanye wist Van der Hart de inzet van de aanvaller te keren. Even later kopte invaller Victor Edvardsen na een afgemeten voorzet van Luca Everink, die andere invaller, op de bovenkant van de lat.

De naam van Edvardsen prijkte uiteindelijk toch nog op het scoreformulier. De sterke Zweed ontsnapte aan buitenspel en besliste in blessuretijd de wedstrijd, 0-2. Dat was ook het slotakkoord in Heerenveen en daardoor verlengt Go Ahead de ongeslagen status op vreemde bodem.

SC Heerenveen: Mickey van der Hart, Oliver Braude, Sven van Beek, Pawel Bochniewicz, Mats Köhlert, Thom Haye, Simon Olsson, Che Nunnely (Loizoz Loizou) , Luuk Brouwers, Osame Sahraoui, Pelle van Amersfoort

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst, Enric Llansana, Bobby Adekanye (Luca Everink), Thibo Baeten (Søren Tengstedt), Oliver Edvardsen (Jakob Breum), Finn Stokkers (Victor Edvardsen)

Scheidsrechter: Erwin Blank

Gele kaart(en) GA Eages: Thibo Baeten, Jeffrey de Lange