Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Heel veel goals bij jeugdwedstrijden GA Eagles

Het eerste elftal van GA Eagles heeft een vrij weekend van competitieverplichtingen maar enkele jeugdteams van de Eagles kwamen wel in actie, en hoe. Er werd veel gescoord in de wedstrijden.

GA Eagles onder-18 won met 6-3 van AFC O18. Na 17 minuten was de helft van de rood-gele productie al gerealiseerd. Na rust leek het scoren net zo gemakkelijk te gaan, toen Nesher Meulenbroek en Cem Eroglu de 4-0 en 5-0 maakten, maar daaropvolgend kreeg de ploeg van Jeroen Spies drie tegentreffers te verwerken. Abdullatif Canel zorgde vlak voor tijd voor de eindstand. Omdat lijstaanvoerder NEC O18 van De Graafschap O18 verloor, kroop Onder-18 weer wat dichter richting de koppositie in Divisie 3A.

GA Eagles onder-16 speelde ook. Zelf scoorden de mannen van Jip Ellenbroek niet, maar de tegenstander, Feyenoord O16, deed dat wel één keer: 0-1. Het was voor Go Ahead Eagles O16 pas de tweede nederlaag van de voorjaarscompetitie. Ook de eerste verliespartij werd drie weken geleden tegen Feyenoord O16 geïncasseerd (2-0). Onder-16 staat op een vierde plaats en blijft meedoen om de plekken bovenin Divisie 1A. Volgende week is nummer drie AZ O16 de tegenstander.

De mooiste overwinning was misschien wel de zege van Go Ahead Eagles Onder-15. Op vrijdagavond werd er namelijk ruimschoots gewonnen van Ajax O15: 5-0. Aanvoerder Kick Possemis opende razendsnel de score, waarna goals van Yannick van Dijk, Joshua Wirht en Adnan el Boujjoufi (penalty) al voor een 4-0 ruststand zorgden. Laatstgenoemde maakte in het tweede bedrijf ook zijn tweede treffer. Dankzij de grootste overwinning van het seizoen sprong de ploeg van Peter Vogel op de ranglijst over Ajax O15 heen en klom het naar de tweede plek in Divisie 1A.

Eerder op de zaterdag was er ook bij koploper Onder-14 geen gebrek aan doelpunten. Het treffen met FC Volendam O14 werd met 5-3 gewonnen. Dankzij een flitsende start en doelpunten van Esad Deniz en Marlon Brunken zat de equipe van Patrick Kieftenbelt al vroeg op rozen: 2-0. Toen de bezoekers terug leken te komen (2-1), zorgde Sven Berkhoff een minuut na de aansluitingstreffer weer voor een marge van twee: 3-1. Hugo Koop leek de wedstrijd in het slot te gooien met zijn 4-1, maar wederom naderden de Volendammers de thuisploeg tot één doelpunt (4-3). Het slotakkoord was uiteindelijk voor de man die de score ook opende, Esad Deniz.

Het zou uiteindelijk niet de grootste overwinning van het weekend worden voor de Voetbalacademie. Daar was namelijk Onder-13 een dag later verantwoordelijk voor door hekkensluiter Achilles Enschede O13 met 0-9 aan de zegekar te binden. Het was tevens de grootste zege die dit seizoen door de pupillen van Bram Meuwissen werd bewerkstelligd. Onur Sen en Magnus Steinsson waren met een hattrick beiden de goudhaantjes aan Deventer zijde. Ook Kyan Monfared, Mats Veen en Alberik Tempelman lieten hun naam op het scoreformulier noteren.