Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Overzicht jeugdteams GA Eagles jeugdteams

GA Eagles onder 21
Onder-21 won het cruciale duel met hekkensluiter PEC Zwolle O21: 2-1. Dankzij de zege staat de equipe van Martijn Jongbloed voor het eerst sinds lange tijd weer op een veilige plaats in Divisie 1A. Met nog een zwaar programma voor de kiezen waren de drie punten in de IJsselderby ook meer dan noodzakelijk in de strijd om lijfsbehoud. In de blessuretijd van de eerste helft brak Hugo Lacroix de ban. Vlak na de thee verdubbelde Gijs Steinfelder de score. Toen de Zwollenaren een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer maakten, was het nog even billenknijpen, maar Onder-21 hield stand.

GA Eagles o18

Divisie 3A – het niveau waarop Onder-18 actief is – spant daarbij de kroon. Met nog twee wedstrijden voor de boeg maken nog vijf clubs kans op de titel. Ook de tweede plek zal felbegeerd zijn, aangezien deze recht geeft op promotie. De spanning is niet in de laatste plaats te danken aan de zege van nummer drie NAC Breda O18 op koploper NEC O18. De ploeg van Jeroen Spies maakte daar zaterdag optimaal gebruik van door zelf Almere City FC O18 met forse cijfers te verslaan: 6-0. En dat terwijl de eerste wedstrijd van het seizoen nog verloren ging tegen de Flevolanders. Cem Eroglu had er voor het rustsignaal al drie inliggen. Na de rust was het wederom Eroglu – samen met Ofosu Boakye en Adam Benbouker – die trefzeker was. Onder-18 staat nu op de eerste plaats met evenveel punten als NEC O18 (22), maar een beter doelsaldo. Daaronder volgen NAC Breda O18 (21 punten), FC Volendam (18 punten) en FC Dordrecht (18 punten). 

GA Eagles o16
In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen voor Onder-16 werd in Divisie 1A een verdienstelijk punt bij Ajax O16 behaald: 1-1. Preston Okoro zorgde met een vrije trap voor de gelijkmaker in het tweede bedrijf. Omdat de ploeg van Jip Ellenbroek al een wedstrijd meer heeft gespeeld dan de concurrenten, moet het nu tot 1 juni geduld hebben voor het laatste duel. Dan wacht NAC Breda O16, maar voor welke eindklassering dan wordt gespeeld, is nog onduidelijk. Als zowel Feyenoord O16 als AZ O16 aankomende zaterdag puntverlies lijdt, dan kan het kampioenschap van Nederland voor Onder-16 ook nog tot de mogelijke scenario’s behoren. 

GA Eagles o15
De enige nederlaag die de Go Ahead Eagles Voetbalacademie leed, kwam op het conto van Onder-15, dat nog wel steeds de ranglijst aanvoert op het hoogste niveau. In eigen huis kwam het al snel op achterstand tegen AZ O15 en dat bleek aan het einde genoeg voor een Alkmaarse overwinning: 0-1. Dankzij die uitslag is het wel ongekend spannend geworden in Divisie 1A. Ook hier zijn er nog vijf kanshebbers voor het kampioenschap. De laatste twee ‘finales’ van het seizoen zijn voor Onder-15 beide tegen twee van die kanshebbers: PSV O15 (12 duels, 22 punten) en FC Utrecht O15 (11 duels, 21 punten). Ook AZ O15 (12 duels, 21 punten) en Feyenoord (11 duels, 18 punten) zijn nog in de race. Mocht de ploeg van Peter Vogel (12 duels, 22 punten én het beste doelsaldo) beide wedstrijden winnen, dan kroont het zichzelf als kampioen van Nederland. Maar daarvoor wacht dus nog wel eerst een loodzware klus… 

GA Eagles o14
Ook dankzij Onder-14 kleurde de IJssel afgelopen weekeinde rood-geel. In Zwolle werd er met maar liefst 3-6 gezegevierd door de manschappen van Patrick Kieftenbelt. Na de eerste twee treffers van Marlon Brunken en Cedric Martina was het tijd voor ‘de grote Esad Deniz-show’. Hij voegde maar liefst vier treffers aan zijn seizoenstotaal toe. Onder-14 houdt koploper FC Utrecht O14 in het vizier. De belangrijkste weken van het seizoen komen er nu aan, met als eerste horde nummer drie SC Heerenveen O14.

GA Eagles o13
Afgelopen vrijdagavond was het al de beurt aan Onder-13 in hun strijd om de tweede plek in Divisie 2D. Tegen De Graafschap O13 werd een 2-1 voorsprong over de streep getrokken, waardoor de pupillen van Bram Meuwissen de beste papieren hebben om de tweede plek binnen te slepen. Na een rode kaart voor de bezoekers maakte Onur Sen de 1-0. Even leek Onder-13 tegen een zeperd aan te lopen toen de Doetinchemmers gelijk maakten, maar dankzij een treffer van Magnus Steinsson bleven de drie punten toch in Twello. PEC Zwolle O13 stevende al af op de titel in Divisie 2D, maar heeft die na zaterdag ook definitief binnen. Voor de tweede plek zijn – naast Onder-13 – ook FC Twente / Heracles O13 en De Graafschap O13 nog gegadigden.