Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Overzicht wedstrijden jeugd Go Ahead Eagles

Op de slotdag van alle jeugdcompetities zijn er gisteren (zaterdag 1 juni) nog een aantal cruciale beslissingen gevallen voor de teams van de Go Ahead Eagles Voetbalacademie. Onder-21 streed voor handhaving op het hoogste jeugdniveau, Onder-18 en Onder-14 hadden hun zinnen gezet op het kampioenschap en de overige teams mikten op een zo hoog mogelijke eindklassering.

Onder-18 werd gisteren kampioen in Divisie 3A, nadat het eerder al promotie naar Divisie 2 had afgedwongen. Even leek het mis te gaan voor de ploeg van Jeroen Spies, toen tegenstander FC Dordrecht O18 op voorsprong kwam en concurrent NEC O18 nog 0-0 stond tegen FC Volendam O18. Nog geen twee minuten later stelde Kaid Becker gelukkig orde op zaken door de gelijkmaker op zijn naam te zetten: 1-1. Vlak na rust scoorde Cem Eroglu en in blessuretijd verzekerde hij zijn ploeg van de titel: 3-1.

Onder-21 is ook volgend seizoen actief op het hoogste jeugdniveau van Nederland. Tegen FC Groningen O21 kwam het op een 1-0 achterstand, maar via doelpunten van Robbin Weijenberg en Gijs Steinfelder leek de equipe van Martijn Jongbloed het op eigen kracht te gaan redden. Door een nieuwe Groningse treffer (2-2) had het oudste jeugdteam van Go Ahead Eagles echter toch de hulp nodig van De Graafschap O21, dat tegen concurrent NEC O21 speelde. Die hulp kwam er, want de Superboeren wonnen met 5-2 van de Nijmegenaren. Nadat Onder-21 dit seizoen lange tijd de veilige zesde plek bezette, begon NEC O21 de voorbije periode aan een opmars. Onder-21 herstelde zich op tijd en handhaafde zich dus in Divisie 1A. Op deze site staan foto’s van de wedstrijd.

Puur cijfermatig bekeken is Onder-15 het best presterende team van de Voetbalacademie geworden. Dankzij de 0-2 overwinning op kampioen FC Utrecht O15 is de ploeg van Peter Vogel tweede van Nederland geworden. Adnan El Boujjoufi en Jasper Krake waren trefzeker voor de Deventenaren. Onder-15 moest de eerste wedstrijden even wennen aan het hogere niveau in Divisie 1A, maar na vier wedstrijden werd een indrukwekkende reeks van zeven overwinningen neergezet. Zelfs het kampioenschap kwam in zicht voor Onder-15, maar daar kwam het uiteindelijk één punt te kort voor.

Onder-14 speelde tegen FC Utrecht O14 in een directe strijd om de titel. Bij winst zou die naar Deventer gaan, maar het eindigde in een remise: 1-1. Yairo Etnel zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker, maar het bleek uiteindelijk niet genoeg voor de eindwinst in Divisie 2A. Wel stak het met kop en schouders boven de rest van het competitieveld uit. Na de promotie in de eerste seizoenshelft liet de ploeg van Patrick Kieftenbelt zien dat het ook op een hoger niveau niet misstond. In 28 competitiewedstrijden werd dit seizoen maar liefst 25 keer gewonnen. Alleen in Alphense Boys O14 moest Onder-14 zijn meerdere erkennen.

Onder-16 sloot een uitstekend seizoen af als vierde van Nederland. Het had nóg mooier kunnen zijn, maar helaas eindigde de wedstrijd tegen NAC Breda O16 gisteren in een 0-2 nederlaag. Met drie punten meer was de ploeg van Jip Ellenbroek in Divisie 1A zelfs op de tweede plaats geëindigd. Na twee seizoenshelften op het hoogste niveau en twee keer de vierde plaats als eindklassering, schaarde Onder-16 zich tot de top van Nederland.

Onder-13 deed wat het moest doen en won met 1-3 bij ‘buurman’ SV Schalkhaar O13. Mats Veen scoorde twee keer en Alberik Tempelman liet ook zijn naam op het scoreformulier noteren. De tweede plek in Divisie 2D ging echter naar FC Twente / Heracles O13, omdat zij kampioen PEC Zwolle O13 met 1-3 versloegen. De pupillen van Bram Meuwissen wisselden monsterscores af met enkele nederlagen, zoals de 2-0 verliespartij tegen laagvlieger FC Emmen O13 van een paar weken geleden. Dat kostte Onder-13 uiteindelijk de tweede plaats, maar desondanks zijn er dit seizoen een aantal prachtige resultaten geboekt.

Het voetbalseizoen 2023/2024 zit er nu écht op. De Go Ahead Eagles Voetbalacademie bleek zich ook dit seizoen te kunnen meten met de beste jeugdopleidingen van Nederland. De ontwikkeling van alle jeugdteams was duidelijk zichtbaar, maar ook de eindklasseringen waren uitstekend. Die lijn zullen de jeugdteams van Go Ahead Eagles ook in het seizoen 2024/2025 – dat over een paar maanden begint – uiteraard graag willen doortrekken.