Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Reacties na de IJsselderby

Sam Kersten was gisteren tijdens de IJsselderby de schlemiel van PEC Zwolle want zijn handsbal in de extra extra tijd leverde GA Eagles een strafschop op die door Mats Deijl werd binnengeschoten en daardoor eindigde de wedstrijd in 1-1.

Sam Kersten stond na de wedstrijd uiteraard voor de camera’s om uit te leggen of het een black-out was of een ongelukkige samenloop van omstandigheden en zei "Ik heb het teruggezien en weet het eigenlijk nog steeds niet. Een soort reflex lijkt het, maar het is gewoon super dom. Dan denk je: wat ben je nou aan het doen? Ik kan mezelf wel voor mijn kop slaan. Dit is echt zwaar kloten". Direct nadat het gebeurde wist hij al dat het een strafschop zou zijn en zei "Dan hoop je nog op buitenspel of iets anders, maar je weet gelijk dat het foute boel is. We waren zo dicht bij een zege en dan krijg 'm wéér tegen... Het was geweldig geweest als we hier hadden gewonnen. Dit is heel erg vervelend", vervolgt de centrale verdediger, die ondanks zijn blunder een goed seizoen doormaakt in de provinciehoofdstad.

Mats Deijl daarentegen was wel heel erg oel toen hij de strafschop binnenschoot en zei daarover tegen RTV Oost "Ik was vrij rustig inderdaad. Zo zag het er ook uit hoorde ik al vanaf de zijkant. Toen ik die handsbal van Kersten zag wist ik al: die gaat op de stip. Dan heb je even de tijd om je voor te bereiden. Uiteindelijk schoot ik 'm waar ik wilde", zegt een opgeluchte Deijl na afloop in de catacomben van De Adelaarshorst. Eerder in de wedstrijd miste Victor Edvardsen een strafschop voor de Eagles en Deijl koos dezelfde hoek "De hoek had ik voor de aanloop al bepaald, net als dat ik deze strafschop ging nemen. Er waren nog een aantal gegadigden. Maar ik was de nummer twee op de lijst, zeker als Philippe Rommens er niet is. Hij is normaal gesproken onze eerste man. Als Victor dan mist blijft de nummer drie over", vervolgt hij. "Het is natuurlijk wel een moment, in de laatste minuut van zo'n belangrijke wedstrijd. Dan komt er zeker wat ontlading vrij. Misschien was dit tot dusver wel het spannendste moment in mijn tijd bij Go Ahead Eagles. Hoe vaak ik deze ga terugkijken? Zo'n type ben ik niet. Een keer of drie, dan gaan we weer door, al zal mijn vriendin 'm nog wel een paar keer laten zien", besluit Deijl lachend.