Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Ruime overwinning van GA Eagles op FC Volendam

eaglesvolendam

De tweede wedstrijd in het nieuwe seizoen speelde GA Eagles thuis tegen FC Volendam. In het eigen Adelaarshorst hadden de mannen van René Hake weinig problemen met de gasten uit het palingdorp en wonnen met 4-1. Een smetje op de winst was de rode kaart die Bobby Adekanye kreeg.

De trainer van de thuisploeg wilde graag een GA Eagles zien dan voorheen en dat bestond uit vroeg druk zetten en lef aan de bal en dat kreeg hij te zien. Het maakte dat de wedstrijd bij rust al gespeeld leek. De supporters genoten tijdens de onderbreking dan ook van vreugdebier. De 1-0 van Bas Kuipers komt voort uit de mooiste aanval van de avond, terwijl ook de 2-0 van Oliver Edvardsen er mag zijn. Willum Willumsson, die de voorbije weken niet in zijn beste vorm stak, zorgt vijf minuten voor rust zelfs al voor 3-0.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Go Ahead Eagles, totdat Bobby Adekanye op de middenlijn te laat was en een harde overtreding maakte. In eerste instantie gaf scheidsrechter Edwin van de Graaf nog geel, maar nadat de VAR het beter had bekeken en de scheidsrechter naar het scherm riep werd dat terecht rood.

Het zorgde logischerwijs voor een ander spelbeeld in de tweede helft. FC Volendam rook bloed en viel vanaf de eerste minuut aan, waardoor de thuisploeg achteruit moest. Heel af en toe was er nog wat dreiging op de counter, maar verder was Go Ahead vooral bezig om de marge van drie in stand te houden.

Dat lukte een kwartier, maar bij het eerste gevaarlijke moment van Volendam was het gelijk raak. Daryl van Mieghem schoot de bal binnen en dat gaf de gasten nog meer moed dan ze al hadden. Maar wanneer invaller Enric Llansana van Go Ahead Eagles besluit uit te halen en de bal succesvol in de verre hoek zeilt, weet iedereen hoe laat het is. De ploeg uit Deventer overleeft en heeft door een 4-1 zege de eerste punten van het seizoen binnen.

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Jamal Amofa, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst (Sylla Sow), Phillipe Rommens, Bobby Adekanye, Willum Willumsson (Jakob Breum), Oliver Edvardsen (Enric Llansana), Victor Edvardsen (Gerrit Nauber)

FC Volendam: Mio Backhaus, Deron Payne, Xavier Mbuyamba (Banaissa Benamar), Brian Play, Deery Murkin, Calvin Twigt, Damon Matiani, Bilal Ould-Chikh, Daryl van Mieghem, Darius Johnson (Ibrahim el Kadiri), Lequincio Zeefuik (Hoeve Quincy)

Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

Gele kaart(en) GA Eagles: Joris Kramer

Gele kaart(en) FC Volendam: Lequincio Zeefuik, Deron Payne, Hoeve Quincy

Rode kaart GA Eagles: Bobby Adekanye