Fan van Go Ahead Eagles
Nieuws

Sneu verlies in extra tijd in Utrecht voor GA Eagles

FC Utrecht - GA Eagles

GA Eagles moest vanmiddag aantreden in De Galgenwaard waar FC Utrecht op de ploeg wachtte. Beide ploegen strijden voor een plaats in de play-offs voor Europees voetbal en dat is voor de thuisploeg heel knap nadat het in het begin van het seizoen in de onderste regionen bivakkeerde. Heel knap werk van Ron Jans en voor zijn collega René Hake is het een terugkeer op het oude nest.
Gerrit Nauber keerde bij Go Ahead terug in de basis ten koste van Jamal Amofa en de Duitser zag zijn ploeg niet goed beginnen aan het duel. Al na vier minuten opende Sam Lammers de score, toen hij een voorzet van Jens Toornstra in alle vrijheid mocht afronden, 1-0.
De Deventenaren waren wel wakker geschud na de tegentreffer en kregen via Willum Willumsson een eerste mogelijkheid. Naarmate de eerste helft vorderde werd Go Ahead sterker en sterker. Bobby Adekanye en Willum Willumson kregen goede kansen op de gelijkmaker, maar hun pogingen belandden niet tussen de palen. Dat deed een kopbal van Gerrit Nauber wel. Uit een hoekschop van Oliver Edvardsen kopte de Duitser feilloos raak en zo stond het vlak voor rust weer gelijk, 1-1.

Direct na de gelijkmaker liet FC Utrecht zich weer eens zien, maar de defensie van Go Ahead voorkwam een nieuwe achterstand. Aan de overzijde kon een voorzet van Bas Kuipers niet worden verzilverd door Bobby Adekanye en zo gingen beide ploegen met een 1-1 tussenstand aan de thee.

Ook na rust kregen beide ploegen kansen op een tweede treffer. De grootste kans was voor voormalig-Eagle Isac Lidberg, maar hij vond van dichtbij Jeffrey de Lange op zijn weg. Even later moest Oliver Edvardsen de strijd noodgedwongen staken na een overtreding van Mark van de Maarel. Hij werd vervangen door Jakob Breum.

FC Utrecht, dat de laatste vijf thuisduels won, werd steeds verder teruggedrongen door de Eagles. Bobby Adekanye was de gevaarlijkste man aan de zijde van de Deventenaren, maar zijn schoten gingen over. Ook invaller Jakob Breum en Willim Willumsson waren kansrijk en met Søren Tengstedt en Finn Stokkers in het slotkwartier binnen de lijnen ging Go Ahead op zoek naar de drie punten en dat deed de thuisploeg ook met nieuwe aanvalsdrang. Via Adrian Blake en Souffian El Karaouani kreeg het ook nog goede kansen op meer en de drie punten bleven uiteindelijk ook in Stadion Galgenwaard. Can Bozdoğan kon diep in blessuretijd vrij inkoppen en daarmee gaat FC Utrecht over de Eagles heen op de ranglijst.

FC Utrecht: Vasilis Barkas, Mark van der Maarel (Othman Boussaid), Ryan Flamingo, Nick Viergever, Souffian el Karouani, Zidane Iqbal (Can Bozdoğan) , Oscar Fraulo, Jens Toornstra (Jens Toornstra), Victor Jensen (Hidde ter Avest), Isac Lidberg (Anthony Descotte), Sam Lammers

GA Eagles: Jeffrey de Lange, Mats Deijl, Gerrit Nauber, Joris Kramer, Bas Kuipers, Evert Linthorst, Enric Llansana (Xander Blomme), Bobby Adekanye (Søren Tengstedt), Willum Willumsson, Oliver Valaker Edvardsen (Jakob Breum), Thibo Baeten (Finn Stokkers)

Scheidsrechter: Sander van der Eijk
Gele kaart(en) FC Utrecht: Mark van der Maarel